Snart dags att söka sommarkurser på Fridhem

På fredag släpps de och efter midsommar drar de igång. Sommarkurserna på Fridhems folkhögskola tycks slå rekord varje år.

– Förra året hade vi 1100 kursdeltagare som var här. Det ökar stadigt. Nu har vi fler lokaler också, som ett nytt musikhus, så det kan bli lite fler. Det är inte målet att öka hela tiden, men 1200 vore ju perfekt, säger Daniel Unnerbäck, sommarkursansvarig på folkhögskolan.
Sommarkurserna går under sju veckorna. I år är de cirka 85 till antalet, och som vanligt är det både smått och gott och blandat.
– Vi har satsat rätt brett på teaterkurser, med till exempel Sveriges improvisationsteater. Vi har också Skriv direkt med Paula McManus. Vi har farsimprovisation. Och kreativt ståuppimprovisation med Martin Svensson och Marvin Yxner. Det finns också kurser med lindyhop och att sticka sockor. Det är en del nytt och en del gammalt, säger Daniel Unnerbäck.
För livsnjutarna finns kursen Skånska för nyinflyttade, där deltagarna bland annat får besöka ett spettekaksbageri i Billinge och lära sig om skånsk dialekt och kultur.
Sommarkurserna löper från vecka 26 till och med vecka 32. Det går bra att anmäla sig fram, till kursstart.
Daniel Unnerbäck anser att kurserna är en viktig del av skolans verksamhet.
– Annars står skolan helt tom på sommaren. Det för också mycket annat med sig, vi har personal men inte många som bor på internatet. Med detta kan vi hålla igång verksamheten hela sommaren. Det gör också att det händer något i Svalöv på sommaren. Det är jätteviktigt.
Mer info om sommarkurserna kan du hitta på Fridhems hemsida.