Barbershopsångare invaderar Helsingborg år 2021

Gillar du körformen barbershop? Då finns en högtidsstund att se fram emot, även om det dröjer drygt tre år. Mellan den 6 och 9 maj 2021 kommer barbershopsångare från hela Europa till Helsingborgs Arena för att delta i Europamästerskapen i Barbershop. Förhoppningen är att locka runt 2000 deltagare. Att det blir just Helsingborg som tar hem evenemanget avgjordes nyligen när Europas 12 barbershoporganisationer röstade om var EM 2021 ska hållas. Irland var den stora konkurrenten.
– Det var spännande minuter när röstningen avgjordes i förra veckan. Helsingborg Arena som scenplats, närheten till en internationell flygplats och vår roll som en ledande aktör i barbershopsångvärlden gjorde att majoriteten röstade på Helsingborg, säger Henrik Rosenberg, ordförande i barbershoporganisationen för herrar i Norden: SNOBS (Society of Nordic Barbershop Singers), i ett pressmeddelande.
Att arrangemanget hamnat i Helsingborg är mycket tack vare två Helsingborgsbaserade körer: HelsingVoice och Pearls of the Sound.

Bilden ovan: Mellan den 6 och 9 maj 2021 kommer Helsingborgs Arena fyllas av barbershopsångare som gör upp i EM i barbershop. Foto: Dick Gillberg/Press