Bygglov klart för Burger King på nya handelsområdet

Länge spekulerades det i vilken snabbmatskedja som skulle öppna restaurang på nya handelsområdet mittemot Coop Forum på Österleden. På området finns redan Elgiganten, Rusta, Jysk bäddlager, Kökscentrum och även Subway. Det var efter flera turer som det i slutet av november blev klart att det blir Burger King som öppnar restaurang där. Nu är de planerna ett steg närmare förverkligande, när stadsbyggnadsnämnden under tisdagens möte gav bygglov för hamburgerrestaurangen.

Under sommaren 2016 aviserade franchisetagaren Nordic Service Partner (NSP) sina planer på att starta både en Burger King-restaurang och en Kentucky Fried Chicken inte så långt därifrån, vid infarten till verksamhetsområdet Kronan på andra sidan E6. Men de planerna gick i stöpet, och istället är det hamburgerkedjan Max som nu är igång med att bygga restaurang där. I slutet av november förra året blev det klart att det ändå blir en Burger King-restaurang i Landskrona, fast då med en annan franchisetagare och vid Österleden i stället.

Bilden ovan: Inom kort lär konkurrensen på snabbmatsmarknaden i Landskrona skärpas. Inom en sträcka på endast några kilometer kommer både Mc Donalds, Burger King och Max att ha hamburgerrestauranger. Dessutom ett Subway på nya handelsområdet och en hämtpizza restaurang vid Infarten. Foto: Mostphotos