Ingen återöppning för prisade Shamiat

Shamiat har varit en framgångssaga i Malmö. 2015 utsågs restaurangen till Malmös bästa mellanösternrestaurang efter en omröstning i Sydsvenskans nöjesbilaga Dygnet runt. Det bara några månader efter att den öppnat. I september förra året blev det klart att Shamiat öppnar även i Landskrona, i Gourmet Asians gamla lokal på Drottninggatan. Men sedan början av året är det nu åter låst och släckt i lokalen.

Tidigare har en lapp vid dörren hänvisat till ägarbyte. Men någon återöppning blir det inte, berättar Georgina Shalhoub, syster till ägaren Maurice Salloum. Det beror dock inte i första hand på att restaurangen i Landskrona går dåligt enligt henne.
– Vår nya restaurang i Malmö tar våra resurser, både ekonomiskt och personalmässigt.
Renoveringen pågår för fullt och någon gång i mars hoppas de kunna öppna i lokalen på Södra Förstadsgatan, berättar Georgina Shalhoub.
Shamiats första Malmö-adress var Bergsgatan. Men en kraftig brand i den lokalen gjorde att det istället blev två mindre restauranger, en på Bergsgatan och en på Södra Förstadsgatan. Nu blir det alltså snart nyöppning på en tredje Malmöadress.
Georgina Shalhoub berättar att det finns ytterligare en anledning till att verksamheten i Landskrona läggs med.
– Min bror har ett annat projekt på gång. Jag kan inte säga vad det är, men det handlar inte om Malmö eller Landskrona.

LÄS ÄVEN: ”Väldigt dålig marknad i Landskrona”