Internationell vårpremiär för LKGF:s gymnaster

Det brukar bli en ganska fulltecknad tävlingskalender för Landskrona kvinnliga GF:s gymnaster, med resor både utomlands och i Sverige. Våren 2018 är inget undantag, nyligen var det säsongspremiär med tävlingar i både Ryssland och Estland.
I höst hålls Ungdoms OS i Buenos Aires i Argentina. För att kvalificera sig dit gjorde gymnaster från hela Europa upp i ”Youth Olympic Games qualification” i Moskva den 15 februari, också känt som ”Lilla EM”. Bland dem fanns LKGF:s Meja Engdahl Petersson. Meja presterade bra i båda bandprogrammet och i boll, men i käglor och tunnband blev det några missar. Totalt slutade Sverige och en besviken Meja på en 29:e plats i kvalet, så det blir ingen resa till Buenos Aires i höst.
Olivia Kristensson Nilsson är en annan Landskronagymnast som varit ute i världen och tävlat. För hennes del gick resan till Tartu i Estland och tävlingen ”Miss Valentine”. Olivia bjöd på lite blandad körning i boll och tunnband i tävlingen. Tyvärr gjorde Olivia några fler fel i grenen käglor och poängen sjönk rejält. Men en fin upphämtning i avslutande grenen band räddade dagen för Olivia.Slutplacering runt plats 30 även för Olivia och mycket blandade känslor efter tävlingen.

Bilden ovan: LKGF:s Meja Engdahl Petersson tävlade i Moskva den 15 februari. I potten fanns en plats på Ungdoms OS i Buenos Aires i höst, men tyvärr blev det ingen sådan för Meja. Foto: www.fotografleo.se