Kommunen och lokala gym i samarbete mot doping

Ett test på internet, där man kan kolla sina kunskaper kring doping. Det är en bärande del av kampanjsajten redofordoping.se som lanserades idag den 28 februari. Besökaren kan svara antingen ”stämmer” eller ”stämmer inte” på 13 påståenden om doping. Testet och sajten är en del av en kampanj mot doping som kommunen och de lokala Landskrona-gymmen står bakom. Förutom på nätet så kommer den synas under en månad på Landskronas fem största gym. Målgruppen för kampanjen är killar och tjejer i åldern 16-25 år.
– Bruk av prestationshöjande medel har under senare tid debatterats i media och på sociala medier. Däremot diskuteras inte dopning av estetiska skäl i samma utsträckning. Risken är därför att unga människor inte kopplar dopning till sin egen situation. Kampanjen syftar till att på en konkret nivå väcka tankar och få fler att fundera över riskerna med doping, säger Kjell Thoresson, förvaltningschef på fritids- och kulturförvaltningen i Landskrona stad i ett pressmeddelande.