LISA avslöjar flera galapristagare redan nu

Som Papperstidningen tidigare skrivit om får Landskronagalan i år en annorlunda form: det lokala näringslivet har i år en egen gala där näringslivspriserna delas ut, medan Landskronas idrottsföreningars samorganisation (LISA) ordnar en egen gala där idrottspriserna delas ut. LISA:s gala hålls den 5 juli, mitt under sommarens stora sportevenemang SM-veckan, i ett tält på Kasernplan. I år bryter man med traditionerna även på ett annat sätt: flera av pristagarna avslöjas redan nu i februari.
– I år vill vi redan på förhand avslöja vinnarna. Men troligtvis kommer vi ha ett antal som även förblir hemliga fram till Idrottsgalan – och som avslöjas under kvällen, säger Gunnar Nilsson, ordförande i LISA, i ett pressmeddelande.

Dessa pristagare är redan klara:


Lisamedaljen:
Oskar Hoff – Landskrona Simsällskap
Ledarkannan: Linda Bondesson – IK Wormo

Ungdomsstipendiet:
Melvin Dahlberg – Landskrona Ski Club
Lovisa Wilson – Viarps Kör- och Ridklubb
Siri Ryrstedt – Viarps Kör- och Ridklubb
Meja Engdahl Petersson – Landskrona Kvinnliga GF
Wilma Mårtensson – Landskrona Kvinnliga GF
Emil Hassling – Landskrona Simsällskap
Oskar Hoff – Landskrona Simsällskap
Agnes Johansson – Kronan VBK
Lykke Nilsson – Kronan VBK
Ebba Persson – Landskrona Ridklubb

Årets unga ledare:
Gustav Hemström – BK Landora
Årets förening: Kronan VBK – Kronan VBK

Bilden ovan: I år har LISA valt att avslöja flera av årets pristagare redan i februari – bland andra årets ungdomsstipendiater. I listan känns fler av namnen igen från 2017 års stipendiater, bland andra Emil Hassling och Oskar Hoff från Landskrona simsällskap. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv