Mat med kärlek på menyn

Det blev visserligen inget firande på Alla hjärtans dag, eftersom Malvan på Artillerigatan har stängt på onsdagar, men väl dagen efter. Då bjöd Artan Bajraktari (mitten i bilden ovan), tillsammans med hustrun Feride Malvans gäster på pizza från egna restaurangen Mamma Teresa. Femtiofyra pizzor var bakade, och det blev god åtgång när matsalens 40 platser fylldes till sista stolen. Detta blir andra gången som Artan Bajraktari ordnar pizzafest för Malvans besökare. Och det lär bli fler gånger. ”Absolut. Det ska bli en tradition.” säger Artan Bajraktari. På bilden ovan också Gun Lindqvist, en av Malvans volontärer som gör den uppskattade verksamheten möjlig.

Fredde Andersson är en av Malvans volontärer. ”Jag började med att komma hit och äta”, berättar han. ”Nu hjälper jag till, jag är sjukpensionär så jag har tid”. Hos Malvan är det inte bara maten som värmer, påpekar han. Det gör även samvaron.
Mamma Teresa stod för pizzor och sås, Malvans volontärer fixade salladen. Och det blev fullsatt till sista stolen i matsalen.