Sista chansen till nostalgifest på Hotell Öresund

Det började med ett kartongfynd hos Magnus Andersson, med gamla bilder från Landskronas nöjesliv under 80- och 90-talen. De hamnade på Facebook i gruppen ”Leva loppan i Landskrona”, och snart strömmade bilder och annat material in. Magnus Andersson var en av centralfigurerna i Landskronas nöjesliv på den tiden, som ägare till uteställen som Johns och Tages. Det var även kompisen Mats Wilhelmsson som drivit ställen som Strandpaviljongen, Chaplin och Smyget. Inspirerade av intresset på Facebook har de två tidigare ordnat tillställningar med nostalgitema, och vid Valborg är det dags igen. Platsen är som tidigare Hotell Öresund där John Blund (idag Carolina) och Nisses funnits. Detta är dock sista chansen att återse ställena, påpekar arrangörerna. När Hotell Öresund flyttar till Jönsaplan försvinner de. Två dansgolv är inplanerade, i källaren på gamla Nisses underhåller DJ Tompa, Tommy Johannesson, med musik från 60- och 70-talen. På Carolina (gamla John Blund) är det tongångar från 80- och 90-talen som gäller när DJ Glenn och bandet Funky Good Times spelar. Tvårättersmeny erbjuds, totalt släpps 200 matbiljetter och 400 entrébiljetter. Biljetter kan köpas via Hotell Öresund, antingen i receptionen eller på telefon. Eventuella överblivna biljetter säljs i entrén samma kväll.