Sommarjobbschanser till 1000 på mässa för unga

Över 1000 sommarjobb fanns i potten när det under måndagen anordnades sommarjobbsmässa för unga mellan 18 och 25 år. Det är fjärde året i rad som jobbmässan hålls, den är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Landskrona stad och Tillväxt Landskrona. I år i ny lokal i sammanhanget: Exercishallen vid Kasernplan. Det var ett 40-tal arbetsgivare, både offentliga och privata, som var med på mässa. Papperstidningen pejlade läget med några besökare vad gäller jobbförhoppningar.

VI FRÅGAR: Vilket slags sommarjobb är det du söker?

Jesper Haataja, 21 år:
– Jag har erfarenhet inom restaurangbranschen, så främst det. Jag har jobbat både som kock och med servering. Jag har även jobbat inom äldrevården, det var faktiskt jättekul.
Rand Saoma, 19 år:
– Något inom vård och omsorg eller serveringsjobb. Det är lätta jobb och jag gillar att jobba med människor, jag är en social person.
Charlie Andersson, 17 år:
– Jag ska söka jobb på Ica och på Elgiganten, min pappa jobbar på Elgiganten. Jag jobbade på Ica Kvantum i somras så jag hoppas det kan bli ett nytt sommarjobb där.