Freddie Wadlings grafik på Galleri Gamla staden

I juni 2016 dog musikern, sångaren och skådespelaren Freddie Wadling. I mars samma år släpptes det som skulle bli hans sista studioalbum, ”Efter regnet”. I samband med skivreleasen då visades också en utställning med 15 stycken grafiska blad av Freddie Wadling, och även en serie porträttfoton på Freddie Wadling, tagna av Michael Winnerholt. Nu kommer den utställningen till Landskrona. Mellan den 30 mars och 24 april visas den på Galleri Gamla staden på Norra kyrkogränden 31. Freddie Wadling blev känd för den stora allmänheten 1999 när han spelade in visalbumet ”En skiva till kaffet” tillsammans med Esbjörn Svensson trio, ett av många musikaliska samarbeten under åren. För publiken inom punk-, alternativ- och indiescenen var han redan känd från akter som Fläskkvartetten, Cortex och Blue for Two. Mindre känt är kanske att Freddie Wadling också periodvis ägnade sig åt konst och att han gått på Dômen konstskola i Göteborg under 60-talet.

Bilden ovan: Det är 15 grafiska blad av Freddie Wadling som visas på Galleri Gamla staden med start den 30 mars. Då visas också en serie porträttbilder av Freddie Wadling, tagna av fotografen Michael Winnerholt.