Besviken supporter: ”Lämna lekplatsen där det bara kastas sand på varandra!”

Under torsdagskvällen skulle den infekterade striden om ordförandeposten i BoIS styrelse slutligen avgöras. Valberedningens förslag Robert Carlén skulle ställas mot supporternominerade Urban Jansson. Men så blev det inte.

Över 200 medlemmar hade samlats i VIP-restaurangen på IP. Därför blev det ett stort antiklimax när avgående ordföranden Gabriel Munck tillkännagav att mötet måste ajourneras. Förklaringen var att 211 röstberättigade medlemmar var närvarande enligt den justerade röstlängden, och att lokalen bara tillåts ta 200 personer ur brandsäkerhetssynpunkt. Naturligtvis inte ett populärt beslut. På mötet meddelades att mötet återupptas nu på måndag den 5 mars, plats och tidpunkt ska meddelas senare. Ännu under fredagsförmiddagen är det detta besked som finns på BoIS hemsida. Någon som regerat på den senaste tidens turbulens, och på den spricka som verkar finnas mellan supportar och delar av styrelsen, är supportern Mikael Gadd. I en insändare uppmanar han till samtal. Hela Mikael Gadds insändare kan du läsa nedan.

”Landskrona BoIS och supportrar!
Jag är uppriktigt sagt besviken på detta som händer runt Landskrona BoIS och dess supportrar. Jag är av åsikten att man borde ha ett väldigt tajt samarbete med tanke på att vi precis har gått upp en division och börjar få bukt med ekonomin. Anser också att sittande styrelse har gjort ett gott arbete, men jag gillar inte att de inte får arbetsro att fullfölja sina åtaganden. För jag kan lova att det måste finnas en tanke bakom allt, det vill säga. Hur skall ekonomin hamna på plussidan, så vi kan rädda elitlicensen inom två år.
Med detta vill jag inte säga att en ny styrelse skulle misslyckas med detta, men just nu känns det som att rutinen på de som sitter i styrelsen idag borde räcka. Jag tror också att hela denna historien mynnar ut i någon typ av personlig vendetta.
Man blir också besviken när det kommer ett öppet brev (skrämskott) som är undertecknat av 32 sponsorer. Jag förstår att de skriver ihop ett brev men att inte underteckna det med sina namn anser jag är fegt eller det kanske inte kommer från 32 stycken sponsorer, vem vet!
Jag och min familj har under 10-15 år arbetat ideellt för Landskrona BoIS, jag tippar på att det är 40-50 personer som gör detta varje match och detta är också en typ av sponsring, men definitivt inte i närheten av de företagssponsorerna, men dock var och en till sitt! Tar man sen och tittar på publiksiffrorna snittade vi år 2017 med 2100 åskådare per match. Det är också pengar i kassan…
Jag har följt Landskrona BoIS sedan år 1970, då den gamle tyvärr bortgångne läskleverantören Jan-Erik Johansson med företaget Jan-Eriks malt&läsk tog med mig till IP första gången. Match stod mellan BoIS-Halmia. Vilken upplevelse för en liten femåring!
Nu till vad jag tror är lösningen. Landskrona BoIS supportergrupp och Landskrona BoIS supportrar måste sätta sig ner och ta tag i alla lösa trådar,och verkligen se till Landskrona BoIS bästa för framtiden och ha ett mycket tajt samarbete oavsett vilken styrelse som är vald,och lämna lekplatsen där det bara kastas sand på varandra!
Med vänlig hälsning
En trogen supporter med svart-vitt blod och randigt hjärta.
Mikael Gadd”

Bilden ovan: Det var många som hade frågor att ställa till klubbchefen Max Lundmark efter att årsmötet ajournerades efter bara några minuter. Foto: Ulf Jönsson