Bilhandlare kan öppna på Kronan

Det är långt ifrån klart, men Landskrona kan få ytterligare en bilhandlare, nu på företagsområdet Kronan. Det är den Visbybaserade firman Visbil AB som nu under ett halvår fått ensamrätt på att köpa mark på södra delen av Kronan.

Man kan undra varför en relativt liten bilfirma på Gotland vill starta verksamhet i Landskrona?
– Så blir det om man är gotlänning och blir kär i en skånska, säger Erik Sandblom, vd för Visbil och tillägger:
– Fast jag är inte född på Gotland.
Nu bor han med hästintresserad flickvän söder om Landskrona berättar han, och då har intresset för en ny verksamhet i Skåne väckts.
– Jag har sett mig omkring efter lämpliga placeringar. Och Landskrona är en framåt och expansiv stad.
På Gotland säljer Visbil AB bilar av märken Subaru, Fiat och Jeep. Men de det är inte alls säkert att det blir de märkena som säljs hos en eventuell framtida bilfirma på Kronan.
– Absolut inte. Jag ligger i förhandling nu med olika partners. Det är först när de är klart som vi vet vad vi bygger på Kronan, om det blir bara bilhall eller bilhall och verkstad. Nu har vi ju ett halvår på oss. Det enda jag kan säga med säkerhet är att det inte blir Subaru. Det finns redan återförsäljare i Helsingborg och Lund, så jag skulle inte tro att de är intresserade av Landskrona.
Under måndagens möte i kommunfullmäktige togs beslutet att teckna ett markreservationsavtal med Visbil AB. Det ger Visbil fram till den förste juni på sig att köpa markområdet på Kronan. Det rör sig om cirka 7900 kvadratmeter mark som i så fall säljs för 250 kronor kvadratmetern, alltså en köpeskilling strax under två miljoner kronor.

Bilden ovan: Här ligger området på Kronan som bilfirman Visbil AB nu under ett halvår har ensamrätt på att köpa.