BoIF satsar på ungdomarna

Det har blivit allt tuffare att behålla spelare i ungdomsåren. Därför stärker Kågeröds BoIF nu sin ungdomssida och har tagit in tränaren Daniel Jönsson, som i och med det återvänt till sin moderklubb.

Han jobbar med klubbens två äldsta lag inom ungdomssektionen.
– Jag har P13 och P16, för tillfället. Vi ska hjälpas åt att göra klubben och fotbollen attraktiv igen.
Hur ser återväxten ut i de åldersgrupper som du jobbar med?
– Just nu är det lite klent på de två. Det är tolvmannatrupper i båda lagen. Det blir mycket att låna underifrån. Det är duktiga spelare i lagen. Ett par stycken i P16-laget som knackar på dörren till A-laget, och har varit och tränat med dem, säger Daniel Jönsson som har nära samarbete med A-lagets tränare.
Vad har du själv för bakgrund i BoIF?
– Jag är uppväxt i Kågeröd, så jag började spela fotboll i Kågeröd. Sedan kom jag tillbaka när jag var 21 år och blev ledare och tränare, säger Daniel Jönsson som varit tränare sedan dess, men inte i Kågeröd hela tiden.
Senast tränade han Billesholms IK:s damlag i division 2, men har nu alltså kommit tillbaka till moderklubben Kågeröds BoIF.
– De kallade och då vill man gärna hjälpa till. Så är det ju. Jag tycker också att ungdomsfotboll är lite roligare än seniorfotboll, det får jag väl erkänna. Det är lättare att utveckla fotbollsspelare och att se utvecklingen. Oftast är seniorer färdigutbildade, eller ska vara färdigutbildade när de kommer upp.
Daniel Jönsson berättar också att klubben är i startgroparna att starta upp Brahecupen igen.

Bildtext:
Daniel Jönsson har återvänt till sin moderklubb, Kågeröds BoIF. Nu som tränare för P13 och P16. Foto: Privat