Dubbelt Helsingborg i topp på Söderåsens halvmara

I lördags var det full fart på vägarna runt Svalöv. Då sprang ett 60-tal löpare Söderåsens halvmara som Söderåsens FK arrangerade för femte gången. Och det var två Helsingborgare som delade på segern.

Martin Erson och Martin Holm sprang sida vid sida över mållinjen efter att ha tillbringat 1.22.47 ute på den 21 kilometer långa banan.
— En härlig start på säsongen, sade Martin Erson efter loppet.
Den som inte ville springa hela halvmaran kunde vika av och ta en runda på 12 kilometer. Från starten vid Källstorp gick banan via Svalöv, Östraby, Rävetofta, Knutstorp och Axelvold till målet vid Ekebo.
Deltagarna mötte ett väder med vind utmed hela banan och en och annan snöflinga i luften. Kommunens fritidschef Niklas Fonskov var den som satte igång loppet. Han följde sedan loppet med cykel.
– Helt underbart att se alla glada och entusiastiska löpare utmed banan, sa Niklas Fonskov, som lovade att själv springa loppet nästa år.
– Vårt mål med loppet är att erbjuda Skånes löpare en chans att testa formen inför de större loppen längre fram på säsongen. Och samtidigt är det ju ett bra träningsmål för alla vardagsmotionärer, säger Peter Held, ordförande i Söderåsens FK.

 

Resultat: Halvmaraton 21097,5 meter Herrar: 1 Martin Erson och Martin Holm 1.22.47, Anders Krondahl och Thomas Rödin 1.27.22; Daniel Nilsson 1.29.59. Damer:  Erica Bern 1.42.07;  Ulrika Hougland 1.45.07; Sandra Lundgren 1.45.21.
Resultat 12,4 km: Amis Agaba 52.08;  Inge Sixtensson 1.01.50; Madeleine Bengtsson 1.04.50.