Gymnasiets grundare hedrades

Förra onsdagen avtäcktes en plakett på Svalöfs gymnasium med texten: ”Till minne av Gustaf Eliasson för hans framstående insatser för Svalöv och för lantbruksutbildningen 1906-1943”.
Gustaf Eliasson spelade en stor roll för utvecklingen av Svalöfs fristående lantamannaskola, föregångaren till Svalöfs gymnasium. Förutom rektor för skolan hade han även en del förtroendeuppdrag i Svalöv, som ordförande i kommunalnämnden och fattigvårdsnämnden och vice ordförande i kommunfullmäktige. På plats vid avtäckningen fanns 95-åriga dottern Anna-Lena Schunnesson som berättade om sin far. I samband med detta passade skolan även på att fira de elever som vann årets Drängakamp på Milamässan. De kom på första och andra plats och vann 10 000 kronor.

Bildtext, stora bilden ovan: Gymnasiets rektor Lena Hansson (till höger) i samtal med Anna-Lena Schunnesson. Tavlan föreställer hennes far, Gustaf Eliasson. Foton: Karin Stiernblad