Hier kannst du deine Deutschkenntnisse auffrischen

Fattade du bara delar av rubriken? Känner du att dina gamla tyskkunskaper från skoltiden behöver dammas av? Då är kanske ett tyskt språkcafé något för dig.

– Många gånger är det så att du har lärt dig tyska i skolan men du har aldrig använt det. Det kan vara trevligt att umgås och träffas lite, lära känna lite folk och samtidigt också förbättra sina tyskkunskaper, säger Andrea Henrysen som startat språkcafét i Röstånga.
Hon arrangerade tidigare tyskt språkcafé i Kävlinge där hon bodde. Sedan i höstas bor hon i Röstånga och vill nu dra igång det även här. På det första tyska språkcafét i Röstånga söndagen den 11 mars kom fyra trogna deltagare från Kävlinge.
Deltagarna på språkcafét pratar enbart tyska. Det är ingen nybörjarkurs, men skulle man slira på ordföljden så är det ingen fara.
– Jag är tysk från början och jobbar som tysklärare, så jag hjälper ju naturligtvis till. Skulle det komma frågor om grammatik så kan jag besvara det också. Men det handlar mest om att ha lite kul och prata lite tyska helt enkelt, säger Andrea Henrysen.
Nästa språkcafé är söndagen den 6 maj. Tanken är att arrangera språkcafét ungefär var fjärde eller var sjätte vecka.
– Passar det så passar det och passar det inte så passar det inte. Det ska inte kännas stressigt utan det ska vara lite roligt, man träffas och umgås och snackar lite, säger Andrea Henrysen.

Bildtext:
”Det är helt enkelt en vanlig konversation, men på tyska”, säger Andrea Henrysen, som startat ett tyskt språkcafé i Röstånga. Det är till för den som vill fräscha upp sina tyskkunskaper över en kopp te eller kaffe tillsammans med likasinnade och bara prata om allt möjligt.
Foto: Privat

Tyskt språkcafé
Nästa tillfälle är söndagen den 6 maj klockan 11, hemma hos Andrea Henrysen i Röstånga.
Den som är intresserad att vara med kan skicka ett PM på Messenger till Andrea Henrysen eller mejla på a.henrysen@hotmail.com. Föranmälan krävs.