Landskronaelever i försök med betyg från årskurs fyra

Två skolor i Landskrona, kommunala Pilängskolan och friskolan Internationella engelska skolan, kommer vara med i en försöksverksamhet med betyg från årskurs fyra. Det meddelade kommunens utbildningsförvaltning under torsdagen. De blir två av maximalt 100 skolor som kommer delta i försöket lett av Skolverket. De första försöksskolorna startade med betyg i årskurs fyra redan höstterminen 2017, men för Landskronaskolornas del så blir höstterminen 2018 första termin med nyordningen.
Betyg ska sättas i slutet av varje termin under årskurs fyra och fem, Skolverket ska stötta betygsättande lärare med material om bedömning och betygssättning.
– Vi har pratat med våra elever i årskurs 6 och där är de flesta positiva till betyg. De säger bland annat att om de fått betyg ifrån årskurs 4 så hade de vant sig mer och de hade blivit mer fokuserade på att försöka nå kunskapskraven i flera ämnen, säger Maria Sjöstedt, rektor på Pilängsskolan i ett pressmeddelande.

Bilden ovan: Fjärdeklassarna på Pilängskolan kommer få betyg från i höst. Det kommer även fjärdeklassarna på Internationella engelska skolan. Foto: Landskrona stad