”Lundenarmband” ska hjälpa till att bygga upp lunden igen

Maja Bergstedt, som går på avdelningen Kotten på Ekdungens förskola, vill att Kågerödslund ska byggas upp igen. Därför har hon tagit initiativ till att tillverka och sälja pärlarmband tillsammans med sina kompisar på förskolan.

”Lundenarmband. Tillsammans klarar vi allt”, står det på en lapp på ett bord precis vid ingången. En skål med armband och en burk med pengar strax intill. På bara en dag har den fyllts med cirka 500 kronor. Vid borden är det febril aktivitet när barnen på Ekdungen gör armband av pärlor. Försäljningen görs för att bygga upp Kågerödslund igen. Det var Maja Bergstedt, fem och ett halvt år, som kläckte idén. Vid lunchtid på lördagen var hon med mamma Hanna och tittade på de förkolande resterna av den anrika dansbanan. Kågerördslund är inte obekant för henne, då hon har varit där en gång per vecka med sin förskoleavdelning för att laga mat och hon har varit på flera fester där. När hon kom hem och hoppade ur bilen sa hon:
– Jag har fått en idé, att pärla armband för att sälja och hjälpa till att bygga upp Vita Ute igen.
Mamma Hanna ringde till personalen på Ekdungen som inte var sena att haka på.
– Vi nappade på det när Hanna kontaktade oss. Direkt på måndag klockan 7 satte verkstaden igång, säger Gabriella Olsson, förskollärare.

Armbanden går att köpa på Ekdungen fram till den 17 april.

Hur mycket ett armband kostar, är upp till köparen.
– Du kan betala hur mycket du kan. Den som inte har så mycket pengar kan spara lite, säger Maja Bergstedt.
Armbandsförsäljningen pågår fram till den 17 april då pengarna överlämnas till Kågerödslunds intresseförening.

 

Bildtext, stora bilden ovan: Maja Bergstedt tog initiativ till att göra och sälja pärlarmband till förmån för Kågerödslund. 

Zakarias Nielsen och Neah Samuelsson i skapartagen.