Populär ”madamil” kommer till Landskrona

Det började i Skanör-Falsterbo 2016, och sedan förra året finns ”Madamilen” i flera skånska städer, bland andra Lund och Malmö. I år hakar även krögare i Landskrona på konceptet, som arrangörerna beskriver som ”en kulinarisk vandring dagtid”. Lördagen den 28 april kan hugade ta sig cirka åtta kilometer till fots eller med cykel, med tio smakstopp på vägen. Starten sker på Erikstorps kungsgård och sista stopp är Idas by the Sea i Lundåkrahamnen. För att alla matvandrare inte ska komma till matstoppen samtidigt så finns det fyra starttider att välja mellan: 11, 11.30, 12 och 12.30.
– Vi är jätteglada att evenemanget Madamilen kommer till vår vackra stad som utvecklas med fler och fler spännande serveringsställen. Vi är redan igång med planeringen av en Madamilen Ven som beräknas gå av stapeln i början på september, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare Landskrona stad i ett pressmeddelande.
Biljetter kostar 299 kronor och köps via biljettsiten tickster.com.

Dessa stopp är med i Madamilen Landskrona

 • Erikstorps Kungsgård, Borstahusen
  Restaurang Pumphuset, Borstahusen
  Hamnens Hörna, Borstahusen
  Smakfullt, ost- och delikatessbutik
  Café Konsthallen
  Idas by the Sea, Lundåkrahamnen
  Restaurang Nils Holgersson
  Pizzeria Restaurang Mamma Teresa
  Skumpa & Spaljé i samarbete med mästerkocken Susanna Bill
  Harrys