Poweryoga får skrivbordsjobbare att röra på sig

På tisdagar med start klockan 15.45, ända fram till sommaren, har kommunhusets personal möjlighet att gå på poweryoga på Hälsomagasinet.

I den stora salen på Hälsomagasinet i Svalöv är det dämpad belysning och lugn musik i högtalarna.
– Andas in och lyft axlarna, säger Henrik On.
Han är instruktör för det särskilda passet i poweryoga för kommunhusanställda. Han leder pass i poweryoga även på måndagar och fredagar på Hälsomagasinet.
– Det är mycket styrka, balans och rörlighet. I samband med det också andning, koncentration och mindfulness, säger han.
Som ekonomiassistent har Annika Olsson liksom de tiotalet andra i salen ett skrivbordsjobb.
– Det är verkligen jättebra för oss. För rygg, nacke och så, säger hon.
– Det är skönt att kunna ta det i samband med jobbet, säger hon om att utnyttja friskvårdstimmen till poweryoga.
Det hela började med att Anneli Tegnér Göransson, bygglovsassistent, utmanade sina kollegor i lunchrummet på kommunhuset. I höstas testade de olika pass på Hälsomagasinet och fastnade för poweryoga.
– Det är tredje gången. Vi håller på juni ut. Sedan ska vi utvärdera det, säger Anneli Tegnér Göransson, som också är tabata-instruktör på gymmet.
– Man har ju ett stillasittande arbete. Det är en träningsform som uppskattades av de som vågade testa på, säger hon.
Nu kan den kommunhusanställde som vill hänga på, alltså utnyttja sin friskvårdstimme till poweryogan. Varje vecka skickar Anneli Tegnér Göransson ut en inbjudan som den intresserade kan anmäla sig genom. Passen är cirka 75 minuter långa.

Henrik On (i förgrunden) leder passen i poweryoga. Annika Olsson (i rosa) tycker att det är bra att få möjlighet att träna poweryoga i samband med jobbet.
Daniel Henriksson, kommunikationschef på Svalövs kommun, var en av de som passade på att gå på poweryoga på tisdagen.