Svensk körklassiker i Sofia Albertina kyrka

Lars-Erik Larssons lyriska svit ”Förklädd gud” från 1940 är klassisk i två betydelser. Dels har den blivit ett av den svenska konstmusikens mest uppskattade verk, dels baseras Hjalmar Gullbergs text, från diktsamlingen ”Kärlek i det tjugonde århundradet”, på ett drama från antiken. I Euripides drama ”Alkestis” tvingas guden Apollo att under ett år tjänstgöra under kung Admetos, förklädd till dräng. Söndagen den 29 april finns möjlighet att lyssna på ”Förklädd gud” i Sofia Albertina kyrka, med start klockan 18. Dirigent är Landskronabekante Dag Videke, för körsången står Sofia Albertina Oratoriekör och Capella Lundensis. Solister är Pernilla Ingvarsson, sopran och Justin Hazlegrove, baryton. Lars Humble är recitatör. Biljetter säljs på församlingsexpeditionen samt i kyrkan på konsertdagen. De kostar 70 kronor för vuxna, barn upp till 18 år går in gratis.