Våren firas med lokal mat och pop-up utställning

Äntligen tycks våren ha kommit till Skåne, inte enbart i almanackan utan även klimatmässigt. Det firar Landskronasamverkan, kommunens och cityhandlarnas samverkansorganisation med evenemanget ”Vår i Landskrona”. På programmet står bland annat uppstartsevent för ”Matnod Landskrona” utanför butiken Skumpa och spaljé på Österleden. Landskrona Matnod är del av Local Food Nodes (www.localfoodnodes.com) – en digital saluhall där du förbokar lokalproducerad mat direkt hos producenterna och sen hämtar du maten på en utlämningsplats – allt utan mellanhänder. Som konsument innebär det att du handlar råvaror i säsong direkt från lokala producenter. På lördag finns några producenter på plats för att informera om sina produkter (få har smakprover då det är för tidigt på säsongen). Några matproducenter som kommer finnas på plats mellan klockan 12 och klockan 15 är ölbryggeriet Brekeriet, BeeLove och Albin Vi. Det blir också premiär för en pop-up utställning i Team sportias gamla lokaler vid Järnvägsgatan. Det är Landskrona stadsutveckling (stadsutvecklingsbolaget) som visar upp sina pågående projekt. Mellan klockan 10 till 16 finns de och så ansiktsmålare på plats för alla barn. Citybutikerna håller öppet mellan klockan 10 och 16, under dagen är det fri parkering i hela stadskärnan.

Bilden ovan: Under ”Vår i Landskrona” på lördag sker bland annat uppstart Local Food Nodes utlämningsställe i Landskrona. Foto: Mostphotos